Usein kysyttyä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Jos et löydä vastausta sivuiltamme, ota yhteyttä, vastaamme mielellämme!

Lentäen pääset Ivaloon Helsingistä ympäri vuoden Finnairilla.

Maateitse voit matkustaa junalla Rovaniemelle ja jatkaa sieltä linja-autolla Ivaloon.

Juna-aikataulut löytyvät osoitteesta www.vr.fi ja bussiaikataulut www.matkahuolto.fi.

Suuresta huskymäärästä johtuen majatalomme ja farmimme sijaitsee metsän keskellä, n. 5 km Ivalon keskustasta (10 min autolla). Julkista liikennettä Ivalosta meille ei ole.

Taksi Ivalon keskustasta meille maksaa 16-20 € ja Ivalon lentokentältä (15 km, 15-20 min) noin 40 €. Halutessanne voimme tilata teille taksin valmiiksi.

Aamupala sisältyy huonehintaan.
Aamiainen on tarjolla klo 8:30 – 10:00.

Jos teidän täytyy lähteä jo ennen aamupala-aikaa, kerrottehan asiasta hyvissä ajoin, jotta voimme tehdä teille aamupalapaketin mukaan otettavaksi ja antaa sen jo edellisiltana.

Päivällistä on mahdollista syödä, kun ruokailun tilaa etukäteen viimeistään edellispäivänä.

Mahdolliset ruokarajoitteet (kuten ruoka-allergiat tai kasvisruokavalio) tulee ilmoittaa varausta tehdessä.
Päivällinen tarjoillaan klo 18:00.

Lounasta ei ole saatavilla.
Voit valmistaa lounasta itse asiakaskeittiössämme tai mennä Ivaloon lounaalle. Myös monet varattavissa olevat aktiviteetit sisältävät välipalan tai lounaan.

Lähimmät kaupat, kahvilat ja ravintolat sijaitsevat Ivalon kylässä noin 5 km päässä.

Suosittelemmekin pysähtymään ostoksille tai syömään Ivalon kylällä jo ennen meille tuloa, mikäli haluatte välttää edestakaisin ajamista.

Ei, meillä ei ole anniskeluoikeuksia.

Lähimmät alkoholijuomien ostospaikat, ruokakaupat ja Alko, sijaitsevat Ivalon keskustassa.

Huomioithan, että emme myy myöskään virvoitusjuomia!

Inarin Lapissa on revontulia noin 200 yönä vuodessa, mutta niiden näkemiseksi pitää aina olla myös hieman onnea matkassa. Taivaan tulee olla ainakin osittain pilvetön ja lisäksi pitää olla tarpeeksi pimeää, jotta revontulia on mahdollista havaita.

Jos sääolosuhteet ovat suotuisat ja revontuliaktiivisuutta on olemassa, saatatte nähdä revontulet guesthousen pihassa seisoessanne kuten monet vieraamme ovat saaneet huomata. Guesthouse Huskyn sijainti on ihanteellinen, koska kylän valot ovat kaukana eikä valosaaste siten häiritse revontulten havaitsemista.

Revontulia on mahdollista nähdä elokuun lopulta huhtikuun puoliväliin saakka.

Halutessanne voimme myös auttaa teitä varaamaan opastetun revontuliretken yhteistyökumppaniltamme.

Suosittelemme varaamaan retket jo etukäteen, varsinkin jos lomailette kiireimpään sesonkiaikaan eli joulun ja maaliskuun lopun välillä. Ajoissa varaamalla voitte parhaiten varmistaa sen, että saatte varattua juuri haluamanne ohjelmat.

Varsinkin huskysafarit ovat todella kysyttyjä ja voivat olla loppuunmyytyjä kiireimpään aikaan.

Vaikka aurinko ei kaamosaikaan nouse lainkaan, on täällä kuitenkin jonkin verran valoisaa aamukymmenen ja iltapäiväkahden (klo 10 – 14) välisenä aikana. Aktiviteetit pyritään pääosin järjestämään näiden valoisampien tuntien aikana.

Guesthousen alakerrassa on sauna. Voitte varata saunaan oman vuoron (1 h) kirjoittamalla nimenne saunalistalle.

Kaikki lapset ovat tervetulleita päiväretkillemme. Pisimmälle päiväretkellemme eli koko päivän huskyretkelle emme kuitenkaan ota pieniä lapsia. Hyväkuntoiset ja urheilulliset teinit sen sijaan voivat osallistua myös koko päivän retkelle itse ajaen.

Vauvojen ja taaperoikäisten lasten kanssa matkustaville suosittelemme vain lyhyimpiä huskyretkiämme (1-2,5h) erityisesti keskitalvella, jolloin pakkanen saattaa olla kireää. Erittäin kovalla pakkasella pienten lasten osallistuminen ei ole suotavaa.

Ulkoilmaelämään tottuneet, aktiiviset ja urheilulliset lapset voivat osallistua myös yli yön safareillemme. Emme ole asettaneet mitään tiettyä alaikärajaa osallistumiselle, mutta suosittelemme, että yli yön safarille osallistuvat lapset ajavat itse valjakkoaan. Välimatkat ovat pitkiä ja on helpompi pysyä lämpimänä itse ajaessaan kuin istuessaan pitkän päivän reessä. Meillä on lapsille ajettavaksi pienempiä rekiä ja heillä on luonnollisesti myös vähemmän huskyja ohjattavanaan. Kevättalvella, kun sää ei yleensä ole enää niin kylmä, voimme harkita suostuvamme siihen, että lapsi istuu koko matkan reessä.

Sisäänkirjautuminen on klo 14:30 – 20:00.
Uloskirjautuminen on klo 8:30 – 11:00.

Voitte halutessanne saapua taloon jo aiemmin ja odottaa huonettanne yleisissä tiloissa. Annamme teille huoneenne heti, kun se on valmiina.

Mikäli teidän täytyy lähteä jo ennen varsinaista uloskirjautumisaikaa, ilmoittakaa asiasta meille hyvissä ajoin. Voimme tällöin hoitaa uloskirjautumisen sekä antaa teille mukaan otettavan aamiaispaketin jo edellisiltana.

Jos saavutte meille vasta virallisen sisäänkirjautumisajan jälkeen, voimme laittaa avaimen huoneenne ovelle ja jättää ohjeet huoneen löytämiseksi vastaanottoon. Pyydämme ilmoittamaan myöhäisestä saapumisesta hyvissä ajoin.

Voitte kysyä mahdollisuutta myöhempään uloskirjautumiseen vastaanotostamme.

Meillä voi maksaa käteisellä tai kortilla. Hyväksymme seuraavat maksukortit: pankkikortit, Visa, Mastercard, Maestro ja Visa Electron.

”We had the privilege of taking part in the first 5-day husky tour organized by guesthouse husky. We have enjoyed the tour very much. The tour was planned excellent, covering multiple types of landscapes with stunning views. The food as prepared very tasteful during all 5 days.

We would recommend this tour to people who love being active outdoors, willing to be involved in taking care of the dogs (lining them up, feeding, etc) and don’t require luxury for multiple nights in a row.”

Luuk & Daniëlle, Netherlands

”Great location if you enjoy nature. Stunning surroundings and in a way felt very surreal. The huskies are super cute and very loving. We miss all the dogs! We did the 4 hour husky safari twice and it was so much fun. It was truly an experience we will never forget. The guide very helpful and cooked a nice lunch in a hut.”

Onlalinya, Netherlands

”The dog experience is one of the lifetime. They will provide you with boots and overalls that kept us warm all 6 hours of the mush. The guide was very experienced and also an excellent cook as we had a lunch in one of the forest huts. Dogs were awesome. We used other service for Aurora spotting through the lodge and it was very good. The lodge has a sauna, small kitchen to handle your lunch or snack, tea, etc. it also has a large deck upstairs to watch the skies. It is a very short drive from Ivalo but nicely hidden in the woods unlike other by the road guest houses.”

Magdalena M

”Our family love dogs and the two day husky safari was truly a memorable experience for my family of 5. Travelling over the snow covered terrain and over frozen lakes, with breath taking scenery made the trip seem shorter than it really was and kept us from thinking about the cold.

Our guides were really wonderful in taking care of us, preparing the meals, and helping us along each time we fell off the sled. A big thank you for a really enjoyable trip.”

Alban Kang from Singapore

Tervetuloa kokemaan ikimuistoisia elämyksiä!

Tervetuloa kokemaan ikimuistoisia elämyksiä!

Suosittelemme varaamaan toivomasi retken ja majoituksen hyvissä ajoin, sillä pienen majoituskapasiteettimme johdosta huoneemme täyttyvät nopeasti. Myös huskysafarimme ovat suosittuja pienen ryhmäkoon vuoksi, joten varaa heti!