Vastuullisuus

Vieraidemme viihtyvyyden lisäksi
koiriemme hyvinvointi, puhdas ympäristö ja kestävät arvot
ovat meille tärkeitä.

Tämä näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme.

Nauti hiljaisuudesta, tähtitaivaasta ja revontulista.
Seikkaile puhtaassa Lapin luonnossa ja hengitä raikasta ilmaa.
Täällä on kaikki hyvin.

Majoitu hirsitalossa

Guesthouse on hirsitalo. Hirsi on ekologinen ja kaunis materiaali, joka sopii hyvin Lapin luontoon. Kun rakensimme Guesthousen vuonna 2011, valitsimme materiaaliksi hirren, koska omakin kotimme on tehty hirrestä. Olemme viihtyneet talossa hyvin.

Hirsitalossa on tutkimusten mukaan erittäin hyvä ja puhdas sisäilma (THL-tutkimus 2012). Siellä on hyvä hengittää. Luonnonmukainen hirsi eristää hyvin lämpöä ja tasaa sisäilman lämpöä ja kosteutta eri vuodenaikoina.

Majatalon hirsirakenteet toimitti Vaaran Aihkitalot, Etelä-Lapissa Tervolassa sijaitseva perheyritys. Itse rakennustyöstä vastasi Juha-Pekka apunaan joukko paikallisia rakennusmiehiä.

Ekologiset lämmitys­ratkaisut

Jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa ympäristöystävällisyys oli meille yksi tärkeä huomioonotettava tekijä. Niinpä valitsimmekin uudisrakennuksen lämmitysmuodoksi ympäristöystävällisen maalämmön, josta meillä oli jo hyviä kokemuksia omasta talostamme.

Muista ekologisista ratkaisuista mainittakoon rakennuksen katolle asennetut aurinkopaneelit, jotka tasaavat muuta energiantarvetta kuuman veden tarpeen huippuhetkinä ja vessanistuinten vettä säästävät toiminnot.

Kierrätys

Alusta alkaen olemme myös kierrättäneet kaikki mahdolliset materiaalit: lasin, metallin, paperin, kartongin, biojätteen sekä nykyään myös muovin, jonka keräys aloitettiin Ivalossa vasta hiljattain.

Ruokahävikin minimointi

Ruokahävikin minimointi on ollut meille tärkeää guesthousen avaamisesta saakka.

Aamupalalta jäänyt puuro käytetään aamiaissämpylöiden taikinaan ja maustamattoman jugurtin loput ruokaleipään muutaman asian mainitaksemme.

Hyvinhoidetut, iloiset koirat

Safarille lähtijällä ei ole mitään syytä huonoon omaantuntoon, huskymme rakastavat juoksemista ja ne nauttivat työstään! Vierailusi aikana voit oppia lisää näistä upeista eläimistä.

Juha-Pekka on kartuttanut tietämystään huskeista jo 40 vuoden ajan. Toiminnallamme on pitkät perinteet, ja meillä on jatkuva mielenkiinto tehdä asiat aina vain paremmin. Vastuullinen, ammattimainen toiminta ja hyvinvoivat, onnelliset rekikoirat takaavat sinulle ikimuistoisen safarin!

2020 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
10 Rated by Guests
Tripadvisor 5,0 Erinomainen, 173 arvostelua. Ykkössijalla kohteen Ivalo 5 B/B:stä/majatalosta.
Booking.com arvio 9,4 Erinomainen - 177 arviota.

Tervetuloa kokemaan ikimuistoisia elämyksiä!

Tervetuloa kokemaan ikimuistoisia elämyksiä!

Suosittelemme varaamaan toivomasi retken ja majoituksen hyvissä ajoin, sillä pienen majoituskapasiteettimme johdosta huoneemme täyttyvät nopeasti. Myös huskysafarimme ovat suosittuja pienen ryhmäkoon vuoksi, joten varaa heti!